Tips Penjagaan Baju Bermanik

Memang tak dapat dinafikan susah benar nak jaga baju bermanik ne perlukan kesabaran... Sama-sama kita share macam mana nak jaga baju bermanik ne... Biasa la benda yang cantik ni memang susah nak jaga perlu ditatang rapi...

Antara TIPS PENJAGAAN:-

1. Yang penting baju tu perlu dibasuh tangan, celup dan cuci tempat yang kotor je... Parah dan jemur kalau boleh yang ada manik tu dijemur sebelah belakang... Tujuan jaga qualiti manik tu agar jangka hayat (sinar) Berpanjangan...

2. Cara gosok pulak... Pastikan tempat yang ada manik harus digosok bahagian belakang... Kalau ada steam iron better, tapi jangan direct to belakang beads perlu lapik kain lain...

PEMILIHAN MANIK...

Ini jugak memainkan peranan penting dalam mencantikan baju ada... Pastikan anda memakai manik Jepun... Ini kerana manik ini dikatakan berkualiti dan mempunyai jangka hayat KILAUAN yang berbeza... TAK PERCAYA... try

Ok... Sama-sama kita kongsi...

Khamis, 18 Mac 2010

MANIK DAN MUTIARA TABUR


Package leher dan tangan: RM 230.00
Leher: RM 130.00
Tangan: RM 120.00

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catat Ulasan